Pon - Pet: 12:00 - 20:00;Sub: 10:00 - 15:00

Implant protetika

Implant protetika

Implant protetika se primenjue na ugrađenim implantatima. Na njima je moguće uraditi most koji se cementira ili koji se šrafi (cement retention vs screw retention). Most može biti metalokeramički ili bezmetalni. Ukoliko je povlačenje kosti bilo obimnije po vađenju zuba, na ugrađenim implantatima pravimo hibridnu konstrukciju kako bismo nadomestili izgubljen zub i izgubljenu kost sa desnima. Ukoliko su zbog anatomskih ograničenja ugrađena 4 implantata, izrađuje se konstrukcija koja je najčešće od titana ili Bio HPPa, a u zavisnosti od proizvođača implantata takva nadoknada se zove All on four, Fast and fix ili Pro arch. U situaciji kada konvencionalna proteza ne može da stoji na nosećim tkivima, najčešće u donjoj vilici usled prevelike resorpcije kosti, mogu se ugraditi 2, 3 ili 4 implantata i preko njih ide Lokator proteza. Takva proteza se kopča na  ugrađene implantate i pruža zadovoljavajuću stabilnost.

Implant protetika

Implantologija, konvencionalna protetika i implant protetika baziraju se na preciznosti i estetici.

Prateći visoke standarde u stomatologiji zubotehnička laboratorija Dental Design Studio opremljena je najsavremenijom digitalnom opremom i kontinuirano ulaže u edukaciju svog tima. U laboratoriji se za modelaciju koriste dva vodeća dentalna softvera firme 3SHAPE i EXOCAD. Digitalan način izrade odnosi se na izradu metalo-keramičkih mostova, čije se konstrukcije izrađuju štampanjem sa apsolutnom preciznošću u 3D štampaču. Ali i na izradu bezmetalnih nadoknada, koje se dobijaju frezovanjem u najsavremenijim CNC frez mašinama. Na taj način se dobijaju apsolutno najprecizniji stomatoprotetski radovi, kojima vešte ruke tehničara daju krajnju prirodnu lepotu.

Posebnu pažnju posvećujemo svakoj fazi izrade – od planiranja do predaje rada. Po predaji rada svakog pacijenta obučimo o pravilnom održavanju oralne higijene. Kontrole zakazujemo na 4 meseca.